Share

2e Secretaris van het College

2e Secretaris van het College

Job

2e Secretaris van het College
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Functieomschrijving
In het team Bestuurlijke Zaken van het CBG is een vacature voor de functie van 2e Secretaris van het College. Ben jij een strategisch adviseur met goede regulatoire kennis van geneesmiddelen en wil jij vanaf de voorste rij ervaren wat er (inter)nationaal speelt op dit gebied? Dan is dit jouw kans om je talent te laten zien!

Functieomschrijving
Als 2e secretaris vorm jij de verbinding tussen het College en het agentschap als het gaat om besluit- en beleidsvorming. Je adviseert het College, de voorzitter van het College en de algemeen directeur van het agentschap (tevens 1e Secretaris) in de besluitvormingsprocessen waar het College verantwoordelijk voor is. Je bewaakt de regulatoire consistentie van de besluitvorming, je bereidt de Collegevergaderingen voor en je hebt een belangrijke adviesrol binnen het aCBG op het gebied van besluit- en beleidsvorming.

Kortom: jij kent de wensen, je kent de route van besluitvorming en je kent alle relevante inhoudelijke en strategische zaken die spelen binnen het College, het agentschap en bij externe stakeholders. Jij ziet de kansen en de risico’s en je geeft hierop gevraagd en ongevraagd advies.

Je werkzaamheden samengevat:

 • Je begeleidt de besluitvormende overleggen van het College. Jij zorgt voor regulatoire en inhoudelijke consistentie, zodat er adequate besluitvorming kan plaatsvinden. Naast het voeren en bewaken van de agenda stem je onderwerpen ook inhoudelijk af met collega’s uit ons primaire proces. Verder zorg je ervoor dat benodigde informatie tijdig beschikbaar is en leg je formele besluiten vast.
 • Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de beleidsdocumenten en je bewaakt het overzicht op de uitvoering van besluiten. Je werkt samen met verschillende afdelingen binnen het aCBG om ervoor te zorgen dat besluiten op een correcte, juiste en consistente wijze worden opgevolgd.
 • Je adviseert en ondersteunt de voorzitter van het College. Jij bent de rechterhand van de voorzitter en je adviseert over beeldvorming, oriëntatie en besluitvorming. Je werkt hierin samen met de 1e secretaris van het College (de algemeen directeur van het aCBG). Ook draag je actief bij aan stakeholderoverleggen.
 • Op basis van je regulatoire kennis en jouw voorliefde om te netwerken, signaleer je politieke en media gevoeligheden. Je adviseert tijdig over de positie van het College. Sowieso neem je actie als processen binnen jouw invloedssfeer dreigen te stagneren of escaleren.

Profile

Voor deze functie neem je een academisch werk- en denkniveau en stevige regulatoire kennis van geneesmiddelen mee.

Verder herken je jezelf in de volgende kwaliteiten:

 • bekend met de totstandkoming van nationale en Europese besluitvorming;
 • een sociale teamspeler die gewend is om soms ook onder druk te werken;
 • behoudt in een hectisch werkveld overzicht van wat er wel en/of niet afgesproken is;
 • politieke sensitiviteit, je bent tactisch, veerkrachtig en in staat om tegengestelde belangen te helpen overbruggen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden en je staat stevig in je schoenen.

Competenties die bij deze functie horen zijn: Analyseren, Communiceren, Creativiteit, Flexibiliteit, Netwerken, Organisatiesensitiviteit, Overtuigingskracht.

De voorkeur gaat uit naar een fulltime invulling van de functie (32 tot 36 uur per week). Voor kandidaten die al bekend zijn met de werkprocessen binnen het CBG, geldt dat een parttime invulling in de vorm van een duobaan (tot 1,5 FTE totaal) tot de mogelijkheden behoort.

Benefits

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 14
Maandsalaris: Min €5.279 – Max. €7.718 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: vast
Minimaal aantal uren per week: 24
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Contact

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Léon Bongers, Tweede Secretaris, via tel. 088 224 8032. Of neem contact op met Jessica Khamis, sr. recruiter, via 06 3102 0598. Mailen kan natuurlijk ook: werving@cgb-meb.nl

Solliciteren

Jouw digitale sollicitatie (cv en motivatie) zien we graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 11 juni 2023 tegemoet. Binnen twee dagen na de sluitingsdatum van de publicatie mag je een inhoudelijke reactie verwachten. We willen je hierbij vragen om alvast rekening te houden met een eerste kennismaking op 22 juni (in de middag).

Bijzonderheden

 • Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken. Het CBG zet zich ook in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Iedereen is welkom bij het CBG.
 • We zijn gevestigd in een modern kantoorpand op loopafstand van Utrecht Centraal Station.
 • Na sluitingsdatum is de vacaturetekst online niet meer zichtbaar. We raden je aan om de tekst te downloaden en op te slaan, nadat je hebt gesolliciteerd.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Location Utrecht
2e Secretaris van het College

Create a job alert

Would you like to receive the latest vacancies in your e-mail box? Create a job alert based on your keyword(s) and preferences.

Sign up

Search jobs

Find your next job in Life Sciences via BCFcareer. Click on search jobs to find the vacancies that fit you. 

Learn & grow

Find the training programmes and courses that help you grow in your career.

Find employers

Find your next employer by exploring the company profiles of employers in Life Sciences.

Expand your network

Grow your network with the online and live networking opportunities of BCFcareer.

Post your CV for recruiters

Hyphen Projects uses cookies to remember certain preferences and align interests.
By continuing to use this site, you consent to our use of cookies.