Beleidsadviseur Kwaliteitsborging Screeningslaboratoria

Job

De bevolkingsonderzoeken borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker worden in Nederland uitgevoerd door vijf screeningsorganisaties. Bevolkingsonderzoek Midden-West is de screeningsorganisatie die binnen Noord-Holland, Flevoland en Utrecht zorg draagt voor de vroegtijdige opsporing van kanker. Dit doen wij door het uitvoeren van kwalitatief hoogwaardig bevolkingsonderzoek, met als doel gezondheidswinst te realiseren en sterfte terug te dringen. Onze organisatie is strategisch en operationeel in ontwikkeling. Dit vraagt flexibele medewerkers die in een veranderende organisatie willen werken.

Per direct zijn wij op zoek naar een:

Beleidsmedewerker kwaliteitsborging screeningslaboratoria

(32-36 uur per week, standplaats Amsterdam Zuidoost)

Voor het uitvoeren van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker hebben de 5 screeningsorganisaties overeenkomsten afgesloten met screeningslaboratoria. Deze screeningslaboratoria moeten voldoen aan landelijk gestelde kwaliteitseisen en werken conform de van toepassing verklaarde richtlijnen, protocollen en professionele standaarden met betrekking tot de bevolkingsonderzoeken. De gegevens van de screeningslaboratoria spelen een belangrijke rol in het verbeteren van een veilig en doelmatig bevolkingsonderzoek.

Met de functie van beleidsmedewerker kwaliteitsborging wordt vorm en inhoud gegeven aan de kwaliteitsborging met betrekking tot de screeningslaboratoria. In deze functie werk je voor bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

De werkzaamheden

 • Je werkt in een team en ook zelfstandig.
 • Je ondersteunt de manager bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en de landelijke referentiefunctionarissen HPV en cytologie bij de landelijke portefeuille kwaliteitsborging.
 • Je coördineert en ondersteunt een juiste uitvoering van de kwaliteitsborging screeningslaboratoria baarmoederhalskanker.
 • Je beoordeelt gegevens en stelt rapportages op in het kader van monitoring.
 • Je signaleert knelpunten in de kwaliteit van de uitvoering en doet voorstellen voor verbetering.
 • Je initieert, ontwikkelt en bereidt adviezen voor op het gebied van kwaliteitsborging.
 • Je fungeert als secretaris voor het overleg met de screeningslaboratoria in het “kwaliteitsplatform”.
 • Je zorgt voor het opstellen en herzien van de laboratoriumprotocollen baarmoederhalskanker.
 • Je bent aanspreekpunt voor vragen over de kwaliteitsborging vanuit de screeningslaboratoria.
 • Je adviseert de manager leveranciers bij kwaliteitsaspecten.
 • Je adviseert bij aanbestedingstrajecten over kwaliteitsaspecten.


Wij vragen
Je hebt een academische opleiding in Life Sciences; bijvoorbeeld biomedische wetenschappen, biologie of farmacie. Een aanvullende verdieping in de moleculair medische microbiologie/pathologie strekt tot aanbeveling. Je hebt achtergrondkennis en werkervaring in moleculaire laboratoriumdiagnostiek en inhoudelijke kennis op het gebied van cytologie. Ervaring met kwaliteitsborging en -monitoring, inclusief de daarvoor benodigde analyses is een vereiste. Daarnaast heb je kennis en ervaring met kwaliteitssystemen van laboratoria. Wenselijk is ervaring met het opzetten van validaties van laboratoriumtesten en apparatuur, evenals ervaring met de opzet, uitvoering en analyse van klinisch vergelijkend onderzoek. Voor onze beleidsmedewerker kwaliteitsborging screeningslaboratoria is het belangrijk dat hij of zij een goed analytisch, probleemoplossend en coördinerend vermogen heeft, initiatiefrijk is en organisatiesensitief.

Wat biedt Bevolkingsonderzoek midden-west jou?
Een afwisselende en zelfstandige functie in een lerende organisatie met een belangrijke maatschappelijke doelstelling. Het betreft een dienstverband voor 32 tot 36 uur per week op een, met het OV uitstekend bereikbare, locatie in Amsterdam Zuidoost. In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden, met zicht op een vast dienstverband na gebleken geschiktheid. Het salarisniveau is passend bij de functie. De organisatie kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao ziekenhuizen waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Meer informatie
De werkzaamheden kennen een grote bandbreedte. Kandidaten worden daarom aangemoedigd telefonisch informatie in te winnen. U kunt daartoe contact opnemen met (proces) Ilja Langevoort, adviseur P&O, telefoonnummer 020-4096685 of (inhoud) Frank Evelein, manager baarmoederhalskanker, telefoonnummer 06-11368050.

Solliciteren op de functie van Beleidsadviseur Kwaliteitsborging Screeningslaboratoria
Uw sollicitatie voorzien van een korte motivatie en recent cv ontvangen wij graag vóór 6 februari 2019 via onze sollicitatiepagina.

Deze vacature zal tegelijkertijd zowel intern als extern worden geplaatst. Een assessment zal deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Life Sciences, Beleidsadviseur, Microbiologie, Pathologie, Laboratoriumdiagnostiek, Cytologie, Screeningslaboratoria

Location

Amsterdam

Company

Bevolkingsonderzoek Midden-West

Publication date

22.01.2019

Publication end date

23.03.2019

Bevolkingsonderzoek Midden-West
Vacature delen via:
Meer details
Our sponsors
NL EN
Login
Hyphen Projects uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.