Share

Business Development Manager / Knowledge Transfer Officer

Business Development Manager / Knowledge Transfer Officer bij Radboud Universiteit Nijmegen

Job

Business Development Manager / Knowledge Transfer Officer
Nijmegen, 0.8 - 1.0 fte

Houd je ervan de verbindende schakel te zijn tussen bedrijven en de wetenschap? Ben je op zoek naar een veelzijdige functie waarmee je actief bijdraagt aan de maatschappelijke impact van de faculteit? Lees dan snel verder!

Als Business Development Manager / Knowledge Transfer Officer bouw je mee aan de opzet van grote regionale, nationale en internationale projecten en consortia. Ook draag je bij aan het coördineren van een nieuw en nog op te starten innovatieprogramma binnen jouw aandachtsgebied: Life Sciences & Health. Dit aandachtsgebied omvat onder andere de onderzoekdisciplines: neurowetenschappen, neurotechnologie, moleculaire biologie moleculaire ontwikkelingsbiologie, celbiologie, systems chemistry, synthetische organische chemie, fysisch-organische chemie en biomoleculaire chemie. Je ondersteunt de wetenschappers hiervan bij het realiseren van onderzoekfinanciering, aangaan van samenwerkingen met publieke en private partijen en je ontwikkelt initiatieven voor strategische samenwerking. Hiertoe bouw en onderhoud je een nationaal en Europees bedrijvennetwerk en verbind je wetenschappers met deze bedrijven.

Ook schrijf je mee aan subsidieaanvragen, met name de onderdelen die gaan over het gebruik en de toepassing van het onderzoek, de maatschappelijke impact en het vermarkten van de ontwikkelde kennis. Je houdt bij het vermarkten van de kennis rekening met het patenteren van onderzoeksresultaten, licenseren van deze patenten en het opstarten van een spin-off bedrijf. Je begeleidt wetenschappers hierin en organiseert hiervoor activiteiten zoals workshops, bedrijfsbezoeken en themabijeenkomsten. Je draagt in jouw rol dus bij aan de valorisatiestrategie van de faculteit.

Ben je benieuwd wat het betekent om Knowledge Transfer Officer te zijn? Lees 'A day in the life' van collega Iris.

Profile

Profiel

  • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in een Life Sciences & Health richting.
  • Je hebt een uitgebreid netwerk met relevante bedrijven, kennisinstellingen en andere maatschappelijke organisaties.
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring in het bedrijfsleven (productontwikkeling of business development) en het opzetten van publiek-private samenwerkingen.
  • Je hebt bij voorkeur expertise op het gebied van onderzoeksfinanciering.
  • Expertise, ervaring in medtech of neurotech is een pre.
  • Expertise en ervaring in patentaanvragen, het sluiten van licentieovereenkomsten en opzitten van een startup of spin-off bedrijf is een pre.

Benefits

Wij bieden


Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (www.ru.nl/werken-bij/werken-radboud-universiteit/arbeidsvoorwaarden-0/) van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Company profile

Wij zijn
Als Business Development Manager / Knowledge Transfer Officer ga je werken bij de afdeling Radboud Innovation Science (RIS): www.ru.nl/fnwi/onderzoek/radboud-innovation-science/, de valorisatieafdeling van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Het team RIS bestaat uit 14 medewerkers (projectcoördinatoren en Knowledge Transfer Officers) die bijdragen aan het verkrijgen van onderzoekfinanciering, projectontwikkeling, projectcoördinatie en kennisvalorisatie. Ons team heeft een belangrijke netwerkfunctie en is het eerste aanspreekpunt voor externe partijen die samen willen werken aan onderzoek en innovatie of gebruik willen maken van onze unieke onderzoeksfaciliteiten.

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Contact

Meer weten?
Is solliciteren nog een stap te ver? Of twijfel je nog of dit jouw volgende uitdaging is? Benader dan gerust Antoine Wellink, hoofd Radboud Innovation Science, via 06 52 02 82 26 of antoine.wellink@ru.nl om je vragen informeel te bespreken.

Praktische informatie en solliciteren
Je kunt uiterlijk solliciteren op 12 juni 2022. Dit kan uitsluitend via de sollicitatiebutton. Richt je sollicitatiebrief aan Antoine Wellink. Vul het sollicitatieformulier in en voeg de volgende bijlagen toe:

  • Een motivatiebrief.
  • Je cv.


De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 21 juni. Je treedt bij voorkeur zo spoedig mogelijk in dienst. Er zal tussentijds selectie plaatsvinden. Het kan dus zijn dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek of afgewezen voor de sluitingsdatum.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure (www.ru.nl/werken-bij/werken-radboud-universiteit/sollicitatieprocedure/#h9db51365-ee7d-4c22-9767-1d080614be8c). Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Location Nijmegen
Business Development Manager / Knowledge Transfer Officer

Create a job alert

Would you like to receive the latest vacancies in your e-mail box? Create a job alert based on your keyword(s) and preferences.

Sign up

Search jobs

Find your next job in Life Sciences via BCFcareer. Click on search jobs to find the vacancies that fit you. 

Learn & grow

Find the training programmes and courses that help you grow in your career.

Find employers

Find your next employer by exploring the company profiles of employers in Life Sciences.

Expand your network

Grow your network with the online and live networking opportunities of BCFcareer.

Post your CV for recruiters

Hyphen Projects uses cookies to remember certain preferences and align interests.
By continuing to use this site, you consent to our use of cookies.