Share

Projectleider Organische Chemie

Projectleider Organische Chemie

Job

Projectleider Organische Chemie

Jouw baan
Weet jij hoe je Contract Research Projecten succesvol moet uitvoeren? Wil jij samen met onze collega’s onze voedselketen veilig maken en houden? Wij hebben een vacature Projectleider Organische Contaminanten. Word jij onze nieuwe collega?

WAT GA JE DOEN?
Bij Wageningen Food Safety Research (WFSR, onderdeel van Wageningen University & Research) houden wij ons bezig met een veilige voedselketen voor mens en dier. De voedselketen is continu aan verandering onderhevig en daarom bewegen wij mee. Er worden (nieuwe) technieken gebruikt voor het verwerken van voedsel, waarbij ongewenste chemische contaminanten kunnen ontstaan. Het gaat hierbij om stofgroepen zoals furanen, 3-MCPD esters, glycidylesters, nitrosamines, PAK’s, minerale oliën en acrylamide. Bij WFSR analyseren we diverse monsters op zulke procescontaminanten en ontwikkelen en valideren we nieuwe methodes om deze stoffen te meten. Wij maken hiervoor gebruik van massaspectrometrische technieken. In het team Organische Contaminanten zoeken we een Projectleider.

Als Projectleider draag je bij aan het werkveld Organische Contaminanten binnen ons instituut en de verdere ontwikkeling daarvan. Dit betreft onder meer:

 • Het uitvoeren van en leiding geven aan toegepast-wetenschappelijke onderzoeksprojecten, gericht op de gehele keten en met een chemisch-analytische inslag;
 • Het inhoudelijk aansturen van collega’s die werken aan ontwikkeling van nieuwe en verbeteren van bestaande methodes;
 • Het samen met collega’s uitwerken en samenvatten van onderzoeksresultaten tot rapportages, publicaties en presentaties voor onze opdrachtgevers;
 • Een bijdrage leveren aan acquisitie door het initiëren van, en bij te dragen aan, het schrijven van onderzoeksvoorstellen (o.a. publiek-private partnerships en andere (inter)nationale voorstellen).
 • Het ontwikkelen en uitdragen van het werkveld van de procescontaminanten.

Naast je werkzaamheden als projectleider heb je ook operationele onderzoekstake

Profile

 • Je bent hoger opgeleid op een relevant gebied, bijvoorbeeld analytische chemie, met een interesse voor de levensmiddelensector;
 • Je hebt enkele jaren ervaring met het meewerken en met het leiden van onderzoeksprojecten in een laboratorium omgeving. Indien je de gevraagde leidinggevende ervaring nog niet hebt willen wij je wel de kans geven om deze ervaring op te doen en bij ons te groeien;
 • Je beschikt over de vaardigheid om op alle niveaus met zowel opdrachtgevers als de eigen organisatie te communiceren.

Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Verder herken jij je in woorden als initiatiefrijk, inhoudelijk sterk en verbindend. Jij haalt energie uit samenwerken.

Benefits

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:

 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2790,- tot maximaal €5183,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10/11). Deze functie is voor 32 uur, maar 36 uur is zeker mogelijk.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer

Contact

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jolanda Meijlis, Teamleider van het team Organische Contaminanten, jolanda.meijlis@wur.nl of telefonisch 0317-48297.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met, Rutger Voorrips, Recruiter, rutger.voorrips@wur.nl of telefonisch; 0317 – 480571

Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.

Deze vacature staat open tot en met 15 mei 2023. Wacht niet met solliciteren. Zodra wij geschikte kandidaten hebben plannen wij de eerste gesprekken.

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR.

Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.

Wij zijn
Wageningen University & Research De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR Wij werven zelf voor deze vacature.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Location Wageningen
Projectleider Organische Chemie

Create a job alert

Would you like to receive the latest vacancies in your e-mail box? Create a job alert based on your keyword(s) and preferences.

Sign up

Search jobs

Find your next job in Life Sciences via BCFcareer. Click on search jobs to find the vacancies that fit you. 

Learn & grow

Find the training programmes and courses that help you grow in your career.

Find employers

Find your next employer by exploring the company profiles of employers in Life Sciences.

Expand your network

Grow your network with the online and live networking opportunities of BCFcareer.

Post your CV for recruiters

Hyphen Projects uses cookies to remember certain preferences and align interests.
By continuing to use this site, you consent to our use of cookies.