R&D Engineer

MBO/HBO , Fysische chemie, Rubbertechnologie, Materiaalkunde, Natuurrubber afdichtingen

Job

CLS Services is dé specialist voor werving & selectie en loopbaancoaching in chemie & life sciences.
Voor onze opdrachtgever Beele Engineering zijn wij op zoek naar een R&D Engineer.

Keywords
  • MBO/HBO
  • Fysische chemie
  • Rubbertechnologie
  • Materiaalkunde
  • Natuurrubber afdichtingen

Voor Beele Engineering zijn we op zoek naar een enthousiaste en leergierige R&D Engineer. Je hebt affiniteit met techniek en staat te springen om voor klanten kant-en-klare oplossingen te bieden en te ontwikkelen.
Producten van Beele Engineering worden in-huis ontwikkeld en de engineering en productie worden zelf verzorgd. De verschillende R&D-centra spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling en het testen van producten, maar zijn ook van grote waarde om bestaande producten te verbeteren of praktijksituaties voor en met klanten te simuleren.
Als R&D Engineer ga je aan al deze activiteiten bijdragen. Je voert testen uit aan bv zelfgebouwde opstellingen. Aan de hand van testprogramma’s met vooraf gestelde doelen en randvoorwaarden. De testen variëren van brandtesten tot het testen van dichtheid, treksterkte of materiaalsamenstelling. Je voert de tests zelfstandig uit. Na afloop zorg je voor een gedetailleerde en nauwkeurige rapportage en je zorgt daarbij voor een goede administratie.
Als R&D Engineer ben je voornamelijk werkzaam vanaf de verschillende locaties in Aalten en zal je ook met enige regelmaat op pad zijn naar klanten. In deze functie rapporteer je aan de Algemeen directeur.

Profile

Voor deze zelfstandige functie met een brede range van taken en werkzaamheden zoeken we kandidaten die zich uitgedaagd voelen en enthousiast worden van het werken vanuit veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je weet overzicht te houden op de uit te voeren testen en je verwerkt de resultaten consequent en overzichtelijk. Deze functie heeft een mooie samenloop van theoretische en praktische taken. Daarnaast biedt de baan veel zelfstandigheid en is er veel ruimte tot groei binnen de organisatie.
Heb jij een MBO/HBO opleiding met kennis van techniek, chemie, materiaalkunde en/of kunststoffen? Heb jij de drive om ook niet-alledaagse problemen op te lossen dan is deze interessante functie wat voor jou!
Je hebt ervaring in het zelfstandig voorbereiden, opzetten en uitvoeren van testen en verbeterplannen voor producten en kan de resultaten goed schriftelijk weergeven in zowel het Nederlands als het Engels.
Technische tekenvaardigheid (Solid Works) is gewenst.

Benefits

Salaris: 4000-6000 Afhankelijk van werkervaring;
Aantal verlofdagen: 25 op basis van 38 urige werkweek;
Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.

Company profile

De betrokkenheid van Beele Engineering bij de problematiek van klanten en de drive om voor hun vraagstukken kant-en-klare oplossingen te kunnen bieden, komen al bijna 50 jaar samen in onze passie en missie:
Daarmee onderscheidt Beele Engineering zich in de markt en in de manier waarop veiligheid gestalte krijgt. Want dat de wereld veiliger moet, dat voelt iedereen wel aan. Maar dat je als bedrijf verantwoordelijkheid neemt én met die verantwoordelijkheid ook iets doet, is lang niet altijd vanzelfsprekend. Hun passie en missie maken in één keer duidelijk waar het bij Beele Engineering om draait: We Care – We Solve.
Beele Engineering bedient wereldwijd een breed pakket aan klanten in de scheepvaart, offshore, datacenters, energiecentrales, telecom, bouw en industrie.
Op hun locaties aan de Vierde Broekdijk en Sealing Valley aan de Industriestraat in Aalten, vind je de meest moderne laboratoria op het gebied van afdichtings-en rubbertechnologie. Hier vind je niet alleen een brandoven voor het uitvoeren van grootschalige brandtesten, maar is ook alle apparatuur en technologie aanwezig om de fysische eigenschappen van producten te onderzoeken en testen. Dit kan ook jouw toekomstige werkomgeving zijn!

Contact

Geïnteresseerd? Stuur ons dan een uitgebreid curriculum vitae, voorzien van uw motivatie. Gebruik hiervoor ons online sollicitatieformulier. (zie URL) (Vacaturenummer A2300070)
Location Aalten
Share
R&D Engineer

Create a job alert

Would you like to receive the latest vacancies in your e-mail box? Create a job alert based on your keyword(s) and preferences.

Sign up

Search jobs

Find your next job in Life Sciences via BCF Career. Click on search jobs to find the vacancies that fit you. 

Learn & grow

Find the training programmes and courses that help you grow in your career.

Find employers

Find your next employer by exploring the company profiles of employers in Life Sciences.

Expand your network

Grow your network with the online and live networking opportunities of BCF Career.

Post your CV for recruiters

Hyphen Projects uses cookies to remember certain preferences and align interests.
By continuing to use this site, you consent to our use of cookies.