Regulatory Project Leader/ Beoordelaar

In het gebruik van homeopathische- en kruidengeneesmiddelen ben jij als RPL/ Beoordelaar onmisbaar in de beoordeling van de registratie aanvragen. Jij maakt het verschil door jouw kennis op het gebied van chemisch en farmaceutische kwaliteit en de geldende wet- en regelgeving. Met jouw pro-actieve houding en organisatorische vaardigheden leid je de beoordeling soepel door de benodigde nationale en internationale procedures. Dankzij jou komen de goede producten beschikbaar.

Job

RPL/ Beoordelaar
In het gebruik van homeopathische- en kruidengeneesmiddelen ben jij als RPL/ Beoordelaar onmisbaar in de beoordeling van de registratie aanvragen. Jij maakt het verschil door jouw kennis op het gebied van chemisch en farmaceutische kwaliteit en de geldende wet- en regelgeving. Met jouw pro-actieve houding en organisatorische vaardigheden leid je de beoordeling soepel door de benodigde nationale en internationale procedures. Dankzij jou komen de goede producten beschikbaar.

De functie
Als beoordelaar hou jij je bezig het beoordelen van homeopathische- en kruidengeneesmiddelen op chemisch farmaceutische kwaliteit aan de hand van richtlijnen en wet- en regelgeving. Hiernaast ben je als RPL bezig met de inhoud en deadlines van nationale procedures en internationale procedures. In jouw beoordeling ga je uit van jouw expertise op het gebied van chemisch farmaceutische kwaliteit. Daarnaast maak je gebruik van de kennis van je collega’s binnen het CBG bijvoorbeeld op het gebied van toxicologie of kinetiek. Andersom kunnen andere afdelingen ook beroep doen op jouw kennis als het gaat om de beoordeling van de chemisch farmaceutische kwaliteit van andere producten. De uitdaging van deze functie ligt in de variatie van beoordelingen: geen enkele beoordeling is hetzelfde! Jouw rapportage met de beoordeling van homeopathische- en kruidengeneesmiddelen zorgt dat het College een goed besluit kan nemen over de registratie van een product. Als een geneesmiddel is geregistreerd wordt een handelsvergunning verstrekt.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Beoordelen van homeopathische- en kruidengeneesmiddelen op chemisch farmaceutische kwaliteit aan de hand van richtlijnen en wet- en regelgeving;
 • Inzetten van de juiste experts bij de beoordeling van homeopathische- en kruidengeneesmiddelen;
 • Als projectleider verantwoordelijk voor de inhoud en deadlines in nationale procedures. Het komt ook voor dat je die rol pakt in internationale procedures en wereldwijd contacten onderhoudt met beoordelaars.
 • Aanvragen voor wetenschappelijk advies vanuit producenten beoordelen.

De afdeling
Je komt te werken op één van de afdelingen Kwaliteit binnen het CBG. Jouw afdeling bestaat uit verschillende teams waaronder het team Botanicals & Novel Foods. Als RPL/ Beoordelaar werk je in het team van Botanicals. Samen met drie andere RPL/ Beoordelaars in je team, ben je verantwoordelijk voor een grote variatie aan beoordelingen en procedures van homeopathische- en kruidengeneesmiddelen. Alle beoordelingen en procedures worden onderling verdeeld. Elke week bespreek je het werk samen met je team zodat je betrokken blijft bij elkaars werk en kritisch blijft op je eigen werk. Er is ruimte om op je eigen manier te werken aan je dossiers en teamleden op te zoeken als je er even niet uit komt.

Profile

Je werkt precies en zorgvuldig en je kan goed onderscheid maken tussen hoofd en bijzaken. Je bent je bewust van het belang van het eigen aandeel in het grotere geheel en je neemt verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het werk van begin tot eind. Je blijft beheerst en doelmatig werken onder tijdsdruk.

Verder beschik je over de volgende kwalificaties:

 • WO-master in bèta richting bijvoorbeeld (bio)farmaceut, (medisch) bioloog, apotheker.
 • Een aantal jaren werkervaring binnen de (bio)farmaceutische industrie of wetenschappelijk onderzoek.
 • Affiniteit met homeopathische- en kruidengeneesmiddelen is een vereiste.
 • Kennis van richtlijnen en wet- & regelgeving omtrent registratie en beoordeling van geneesmiddelen is een pré.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Benefits

Arbeidsvoorwaarden

 • De functie van RPL/ Beoordelaar valt in schaal 12 van het Functie Gebouw Rijk (FGR). Dit betekent een bruto maandsalaris (afhankelijk van je kennis en ervaring) tussen €4691,71 en maximaal € 6907,67 (peildatum 1 juli 2024) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. RPL/ Beoordelaar wordt in het FGR geclassificeerd als FGR Wetenschappelijk Medewerker.
 • Direct een jaarcontract met de intentie om aansluitend te verlengen voor onbepaalde tijd.
 • Een werkweek van 32 of 36 uur, in overleg met je leidinggevende te verdelen over [min 4 tot max 6 dagen per week.
 • Individueel Keuze Budget: 16,50% van je salaris (incl. 8% vakantie-uitkering) en 64 IKB verlofuren (peildatum 1 juli 2024).

>> Het budget kan je sparen of laten uitbetalen, gebruiken om extra verlofuren te kopen, of voor fiscaal vriendelijke doelen zoals een fiets (of een batterij voor je elektrische fiets), bedrijfsfitness of verduurzaming van je woning;

>> De IKB verlofuren kan je opnemen als vrije tijd, laten uitbetalen in geld (tot 32 uur per jaar) of opsparen zónder dat er een vervaldatum aan hangt (tot 3600 uur).

 • Hybride werken naar eigen inzicht, natuurlijk wel in onderlinge afstemming met je team.

>> Ons kantoor is op loopafstand van station Utrecht Centraal. We bieden je een fijne en lichte werkplek met uitzicht over Utrecht, dagelijks (en zonder kosten) vers fruit, en een volledige vergoeding van je OV kosten;

>> Als je thuis werkt dan zijn er goede voorzieningen om een ergonomische werkplek in te richten, er is een vergoeding voor thuiswerkdagen en een budget van € 750,- per vijf jaar voor extra aankleding van je thuiswerkplek.

En aanvullend:

 • Aanvullende vergoedingen t.o.v. de wet Arbeid en Zorg op het gebied van onder andere geboorteverlof of ouderschapsverlof en bij zorgverlof.
 • Ruime vergoeding van je studiekosten én studietijd bij opleidingen die bijdragen aan je functie of loopbaan.
 • Pensioenopbouw (middelloonregeling) bij het ABP met een eigen bijdrage van 8,37% (de verhouding van de werkgevers- en werknemersbijdrage is resp. 70/30).

Wil je nog meer weten over onze arbeidsvoorwaarden, kijk dan op cao Rijk en het Personeelsreglement van het ministerie van VWS

Company profile

Iedereen die een medicijn gebruikt, moet daarop kunnen vertrouwen. Dat is waar ruim 500 medewerkers van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) elke dag aan werken, in Nederland én in Europa. Wij beoordelen de werkzaamheid en de veiligheid van medicijnen voor mens en dier, om te bepalen of ze op de markt mogen komen. Daarnaast houden we, na toelating, ook alle risico’s en bijwerkingen van een medicijn scherp in de gaten.

Goede medicijnen, goed gebruikt. Dat is de kern van ons werk!

Klik hier voor meer informatie over het CBG

Contact

Neem voor meer inhoudelijke informatie over de functie contact op met Gilbert Rooijer, Afdelingshoofd Kwaliteit 1 via tel. +318 82248221. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Mi Yu Vink, corporate recruiter, via +316 31980059.

Mailen kan natuurlijk ook: werving@cbg-meb.nl

Location Utrecht
Share
Regulatory Project Leader/ Beoordelaar

Create a job alert

Would you like to receive the latest vacancies in your e-mail box? Create a job alert based on your keyword(s) and preferences.

Sign up

Search jobs

Find your next job in Life Sciences via BCF Career. Click on search jobs to find the vacancies that fit you. 

Find employers

Find your next employer by exploring the company profiles of employers in Life Sciences.

Expand your network

Grow your network with the online and live networking opportunities of BCF Career.

Stay up to date

Follow the latest trends & developments in Life Siences by reading BiotechNEWS magazine.

Post your CV for recruiters

Hyphen Projects uses cookies to remember certain preferences and align interests.
By continuing to use this site, you consent to our use of cookies.