Teamleider Laboratorium

Job

Werken bij één van de leidende diagnostische centra in Nederland. Dat wil jij toch ook? Bij Diagnostiek voor U staan een klantgerichte, persoonlijke benadering, kwaliteit en innovatie centraal. In een informele werksfeer, waarbij alle medewerkers voor elkaar klaar staan, krijg jij alle mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en door te groeien.

Diagnostiek voor U heeft voor haar laboratorium in Eindhoven een vacature voor een:

Teamleider Laboratorium
32-36 uur per week

Zo ziet de afdeling eruit
De afdeling laboratorium van Diagnostiek voor U is gesitueerd op verschillende locaties ieder met een eigen dienstverlening en karakter. De hoofdlocatie in Eindhoven (50 medewerkers) verwerkt routinematig middels een sterk geautomatiseerde systeem (track) de klinisch chemische, hematologische, serologische en moleculaire analyses bestemd voor (huis)artsen, verloskundigen en overige instellingen.
De locatie in Weert (20 medewerkers) verzorgt de analyses die bestemd zijn voor de kliniek van het ziekenhuis (SJG Weert). Op de locaties Roosendaal en Goes werken 5 analisten die diagnostiek verrichten voor Reuma Zorg Zuid West Nederland. Per dag worden in totaal meer dan 2500 orders verwerkt. De staf van het laboratorium bestaat uit 3 klinisch chemici, een arts-microbioloog, een ziekenhuisapotheker, een moleculair bioloog en een manager.

Dit zijn je taken aks Teamleider Laboratorium
We zoeken een enthousiaste teamleider waarbij kennis van het werkterrein een voordeel is maar waarbij de nadruk ligt op organiseren en situationeel leidinggeven in een dynamische omgeving. Je geeft leiding aan ongeveer 25 medewerkers en zorgt ervoor dat zij een optimale dienstverlening kunnen realiseren.
Dat doe je door het aansturen, coachen en begeleiden van de medewerkers met warme zakelijkheid. Je bewaakt de kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit van de werkzaamheden. Je signaleert verbetermogelijkheden en werkt deze proactief uit tot verbetervoorstellen. Je werkt hierbij nauw samen met de collega teamleiders en de manager Laboratorium en Bloedafname.

Organisatiecontext

 • Legt verantwoording af aan de manager Laboratorium en Bloedafname;
 • Geeft leiding aan medewerkers laboratoriumadministratie en analisten
 • Participeert in organisatiebrede projecten als deelnemer of projectleider.

Profile

 • HBO werk- en denkniveau
 • Tenminste 3 jaar aantoonbare werkervaring als leidinggevende
 • Bij voorkeur kennis van een (klinisch chemisch) laboratorium dan wel aanverwante werkomgeving
 • Leidinggeven, omgevingssensitiviteit, veranderingsbereidheid, probleemoplossend vermogen en plannen & organiseren zijn belangrijke competenties
 • Kennis en of ervaring met lean processen
 • Je hebt oog voor de verschillende belangen van de partijen waarmee je te maken hebt
 • Daarnaast beschik je over goede contactuele en communicatieve vaardigheden en verantwoordelijkheidsgevoel: je weet medewerkers te enthousiasmeren en te inspireren
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend functioneren. Je bent proactief en flexibel ingesteld
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag is vereist en dient te worden aangevraagd en/of overlegd
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Benefits

 • Inschaling vindt plaats conform FWG 3.0 salarisschaal 55 van de CAO-Ziekenhuizen
 • Ontwikkelingsmogelijkheden
 • Ergonomische- en open werkplekken/kantoortuinen
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer
 • Prettige werksfeer.

Company profile

Diagnostiek voor U is met haar uitgebreide diagnostische dienstverlening een begrip in Zuidoost Brabant. Al 30 jaar zijn wij actief binnen de eerstelijns en tweedelijns gezondheidszorg en verzorgen wij medisch diagnostisch onderzoek (functieonderzoek, beeldvorming en laboratoriumonderzoek).

Contact

Gerard Moerenhout, manager Laboratorium en Bloedafname staat je graag te woord. Je kunt hem bereiken op telefoonnummer 06 – 29 08 12 01.

Solliciteren op de functie van Teamleider Laboratorium
Je motivatiebrief en curriculum vitae ontvangen we graag vóór 11 november 2020 via onze sollicitatiepagina. De eerste gesprekken vinden plaats op 12 en 13 november 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Teamleider, Teamleider Laboratorium, Klinisch chemisch, Leidinggeven, Leidinggevende, Onderzoek, HBO, vacature Eindhoven

Location

Eindhoven

Company

Diagnostiek voor U

Publication date

29.10.2020

Publication end date

28.12.2020

Diagnostiek voor U
Vacature delen via:
Meer details
Match criteria
Our sponsors
NL EN
Login
Hyphen Projects uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.
By continuing to use this site, you consent to our use of cookies. For more information, read: www.bcfcareer.nl/privacy-policy