Share

Teamleider van het team Diergeneesmiddelen

Wageningen University & Research

Job

Jouw baan
Ben jij sterk in het ontwikkelen van je teamleden? Kun jij jouw team optimaal laten presteren? Weet jij hoe laboratoriumprocessen werken? En wil je een bijdrage leveren aan een veilige voedselketen voor mens en dier? Dan zijn wij, Wageningen Food Safety Research (WFSR) op zoek naar jou, onze nieuwe teamleider diergeneesmiddelen!

Jouw baan
Als teamleider van het team diergeneesmiddelen binnen WFSR richt je je op het optimaal functioneren van jouw team met onderzoekers. Jouw team voert onderzoek uit dat zich richt op o.a. het opsporen van diergeneesmiddelen in voeding voor mens en dier. Binnen het onderzoeksveld verrichten we monitorings- en forensisch onderzoek. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe analysemethoden met als doel de toepassing van diergeneesmiddelen te controleren en het illegaal gebruik hiervan op te sporen. Ook adviseren we (inter)nationale overheden over het voorkomen en analyseren van residuen in de voedselketen. Als teamleider ben je integraal verantwoordelijk en geef je leiding aan een team van 15 – 25 professionals. Je zorgt ervoor dat zij hun werk goed kunnen doen in een prettige en veilige werkomgeving.

Je bent o.a. verantwoordelijk voor:

 • De persoonlijke ontwikkeling van jouw teamleden en hun welzijn. Daarbij borg je ook de wetenschappelijke en technische kwaliteit van jouw team. Naast de individuele groei, zorg je ook dat jouw team als geheel groeit.
 • Acquisitie en uitvoering van nieuwe onderzoeksprojecten;
 • Jij bent sterk gericht op de onderzoeken voor (inter)nationale partners die jij binnen jouw team uitvoert.
 • Je stuurt projectleiders aan in de uitvoering van projectmanagement en de totstandkoming van projectrapportages. Hierbij leg je ook verbinding met andere teams zodat dit de resultaten van WFSR ten goede komt.
 • De financiële resultaten van jouw team.


Daarnaast maak jij, samen met je collega teamleiders onderdeel uit van het MT van jouw business unit en lever je een inhoudelijke bijdrage aan het vertalen van de WFSR-visie en strategie naar een jaarlijks businessplan en strategisch personeelsplan.

Profile

Jouw kwaliteiten

 • Een succesvol afgeronde opleiding op WO-niveau, bij voorkeur gerelateerd aan diergeneesmiddelen, farmaceutische middelen en/of analytische chemie, aangevuld met diverse managementtrainingen.
 • Je hebt ervaring met werken in een laboratorium omgeving en daarmee kennis van processen in een laboratorium
 • Je bent een echte people manager: je hebt oog voor je teamleden, voelt mensen aan en kan goed luisteren.
 • Je hebt ervaring met het werken in een academische setting en met het doen van wetenschappelijk multidisciplinair onderzoek.
 • Je hebt ervaring met het leidinggeven aan professionals
 • Je hebt ervaring met acquisitie van onderzoeksprojecten en het leiden van projecten.
 • Jij hebt oog voor kansen en nieuwe producten en bent goed in staat dit tot ontwikkeling te brengen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met financiën en financiële rapportages.
 • Je hebt kennis van kwaliteit (ISO 17025), arbo en milieu.

Benefits

Wij bieden jou
Een uitdagende functie met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €4.644,00 tot maximaal €6.978,00 bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 13). Het gaat om een aanstelling van bij voorkeur 36 uur per week.

Je krijgt een tijdelijk contract wat bij goed functioneren wordt verlengd of wordt omgezet naar onbepaalde tijd. Daarnaast bieden wij:

 • 8% vakantietoeslag
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • flexibele werktijden die we in overleg samen vaststellen
 • uitstekende pensioenregeling via ABP
 • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen
 • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan
 • een levendige werkplek op de Wageningen Campus
 • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten tegen een geringe vergoeding.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitmentbeleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Company profile

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Contact

Wil je meer informatie?
Voor meer informatie over de functie Teamleider Diergeneesmiddelen kun je contact opnemen met: Eric van der Made (Business Unit Manager) eric.vandermade@wur.nl of 0317-486307. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Rutger Voorrips, Recruiter, 0317-480571 of per e-mail rutger.voorrips@wur.nl

Voor meer informatie over WFSR: https://www.wur.nl/food-safety-research

Een geschiktheidsassessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatiebutton bij de vacature op onze website zodat wij je persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming. Deze vacature staat open tot en met 30 mei 2023. Wacht niet met solliciteren. Zodra wij geschikte kandidaten ontvangen willen wij de eerste gesprekken plannen.

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR.

Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.

Location Wageningen
Teamleider van het team Diergeneesmiddelen

Create a job alert

Would you like to receive the latest vacancies in your e-mail box? Create a job alert based on your keyword(s) and preferences.

Sign up

Search jobs

Find your next job in Life Sciences via BCFcareer. Click on search jobs to find the vacancies that fit you. 

Learn & grow

Find the training programmes and courses that help you grow in your career.

Find employers

Find your next employer by exploring the company profiles of employers in Life Sciences.

Expand your network

Grow your network with the online and live networking opportunities of BCFcareer.

Post your CV for recruiters

Hyphen Projects uses cookies to remember certain preferences and align interests.
By continuing to use this site, you consent to our use of cookies.