Share

Veldmedewerker

Job

Wij zoeken
Voor onze opdrachtgever in Bunnik zijn wij op zoek naar een Veldmedewerker / Laboratorium Medewerker. Je komt te werken bij een kennisinstituut die onderzoek doet naar duurzame landbouw, voeding en gezondheid.

Het team Laboratorium is verantwoordelijk voor monstername in het veld en analyses op het ruwlab. Ook het aanleggen van proefvelden of het onderhoud hiervan horen hier bij. Door het jaar heen is de diversiteit en dynamiek aan werkzaamheden groot. Ons laboratorium voert een aantal analyses uit die voortkomen uit projecten. De monstername betreft momenteel voornamelijk bodem- en gewasmonsters. Daarbij focussen we ons op analyses aan bodem- en plantkwaliteiten en soorten determinatie. Een deel van de werkzaamheden is rountematig. We doen zelf geen biochemische analyses.Je bent ondersteunend aan projecten van onderzoekers binnen de verschillende landbouw programma’s en werkt afwisselend zelfstandig of in een team. Je bent aanspreekpunt en gelijkwaardige gesprekspartner voor onze onderzoekers over de uitvoer van protocollen en de kwaliteitswaarboging van de verkregen monsters. Je kunt goed met tijdsdruk omgaan en je grenzen aangeven en bewaken. Je bent een plezierig en constructieve collega in een klein team. Op korte termijn zal het veel gaan om fysiek werk in het veld en op het laboratorium. De nadruk zal hierbij liggen op monstername van bodemmonsters, bodembeoordelingen in het veld en verwerking van monsters in het ruwlab. Op de lange termijn zijn er doorgroeimogelijkheden naar methode ontwikkeling, logistieke planning, data verwerking/analyse en of soortdeterminatie (van plant of insect) mogelijk.

We zoeken een medewerker die graag binnen en buiten met de handen werkt en interesse heeft in de wetenschappelijke achtergrond van de werkzaamheden. Ervaring met bodem- en gewasanalyses is een pre. Je bent een teamspeler, dienstverlenend ingesteld en in staat nauwkeurig te werken. Communiceren, organiseren en structureren gaan je van nature goed af. Je houdt van dynamiek en bent flexibel inzetbaar. Je bent in staat om op constructieve wijze je grenzen aan te geven.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een aanpakker met:

 • Een opleiding op minimaal MBO/HBO-niveau, met relevante afstudeerrichting en/of werkervaring
 • Ervaring en/of affiniteit met monstername en analyse in de agrarische sector/bodemkunde
 • Bereid fysiek veldwerk uit te voeren
 • Praktisch en oplossingsgericht ingesteld
 • Leergierig en nauwkeurig in het volgen van protocollen
 • Flexibel inzetbaar
 • In het bezit van een rijbewijs
 • Communicatief vaardig, zowel met teamgenoten als met onderzoekers en bv boeren in het veld
 • Passie voor de duurzame landbouw en gedrevenheid om alleen of samen een klus te klaren

De volgende elementen zijn optioneel en dragen positief bij aan jouw kandidatuur voor deze positie:

 • Een diepte expertise van bepaalde bemonsteringstechnieken
 • Affiniteit met het begeleiden en trainen van collega’s in het veld
 • Ervaring met de logistiek en planning van veldwerk

Ben jij deze sterke en nauwkeurige doorpakker, heb jij kennis van- en passie voor buiten- en binnenwerk en kan jij resultaatgericht, nauwkeurig en praktisch werken, dan zijn wij op zoek naar jou! Jij ontvangt een marktconform salaris en werkt in een flexibele organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor gemiddeld 3 of 4 dagen per week.

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan direct contact op met Lonneke van der Vossen op telefoonnummer +31888900837 of per email via lonneke.vandervossen@balans.nu! Ik sta je graag te woord!

Werk maken van dromen? Wij hebben vele vacatures openstaan voor uiteenlopende functies, zoals laborant, analist, productontwikkelaar en kwaliteitsmedewerker. Onze opdrachtgevers zijn actief binnen de levensmiddelenindustrie, farmacie, chemie en andere productiebedrijven. Ben jij een laborant of analist op (k)mlo-, hlo-, wo-, of PhD-niveau, óf heb je een levensmiddelenopleiding (mas, has of wo) afgerond, schrijf je dan in bij Balans en maak werk van je dromen. Volg ons ook op Twitter: @BalansLab en word lid van onze groep op LinkedIn: Balans Laboratorium.

Benefits

Salaris afhankelijk van ervaring en opleiding

Sollicitatieprocedure

Lijkt dit je wat en komen de eisen overeen met wat jij in huis hebt? Solliciteer dan direct per e-mail!
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met lonneke.vandervossen@balans.nu

Location Bunnik
Veldmedewerker

Create a job alert

Would you like to receive the latest vacancies in your e-mail box? Create a job alert based on your keyword(s) and preferences.

Sign up

Search jobs

Find your next job in Life Sciences via BCFcareer. Click on search jobs to find the vacancies that fit you. 

Learn & grow

Find the training programmes and courses that help you grow in your career.

Find employers

Find your next employer by exploring the company profiles of employers in Life Sciences.

Expand your network

Grow your network with the online and live networking opportunities of BCFcareer.

Post your CV for recruiters

Hyphen Projects uses cookies to remember certain preferences and align interests.
By continuing to use this site, you consent to our use of cookies.