Wetenschappelijk medew toxicologie van nanomaterialen en geavanceerde materialen

Job

Wetenschappelijk medew toxicologie van nanomaterialen en geavanceerde materialen
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functieomschrijving

Het waarborgen van de veiligheid van nanomaterialen en geavanceerde materialen brengt complexe uitdagingen met zich mee. Wereldwijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Kansen, kosten en risico’s zijn vaak onzeker en beoordelingsmethoden nog in ontwikkeling. Het RIVM adviseert in dit krachtenspel verschillende ministeries (IenW, VWS, SZW), doet onderzoek naar risico’s, signaleert nieuwe ontwikkelingen en werkt aan nieuwe wegen voor veilig innoveren.

We bieden een afwisselende functie waarin het beoordelen van de gezondheidsrisico’s van het gebruik van een breed scala aan materialen en het beheersen van die risico’s een centrale plaats inneemt.

Je draagt bij aan een verantwoord gebruik van stoffen, producten en nieuwe technologie, onder andere door te werken aan vernieuwing van de risicobeoordelingsmethoden en testrichtlijnen voor nanomaterialen. Dit in het bijzonder op de aspecten toxicologie, het gedrag in het menselijk lichaam van, en de blootstelling. Je houdt ontwikkelingen in wetenschap en relevante wettelijke kaders bij en vertaalt jouw bevindingen in signalen en adviezen aan (inter)nationale overheden bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid en regelgeving. Je werkt aan taken die wij uitvoeren voor de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Daarnaast werk je in internationale gremia zoals in OECD werkgroepen en H2020 EU-projecten.

Profile

  • Je hebt een academische opleiding in een humaan-biologische richting, zoals toxicologie, (medische) biologie of biochemie
  • Je hebt aantoonbare ervaring opgedaan in soortgelijke functie
  • Je hebt een aantoonbare en brede ervaring met de beoordeling van humane effecten, humane blootstelling, kinetiek en risico’s van stoffen en/of nanomaterialen.
  • Je hebt kennis van Europees en nationaal stoffenbeleid en het nanomaterialendomein strekt tot aanbeveling.
  • Je hebt ervaring met projectmatig werken en het schrijven van projectvoorstellen
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels. Je kunt je bevindingen plaatsen in de beleidscontext van onze opdrachtgevers en bent in staat om het RIVM als expert te vertegenwoordigen in (inter)nationale gremia en bij opdrachtgevers.
  • Je bent proactief, resultaatgericht, omgevingsbewust, kwaliteitsbewust en flexibel

Benefits

Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 12 maanden (Er is uitzicht op een vast dienstverband. Dit afhankelijk van functioneren en omstandigheden bij het RIVM)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Contact

We ontvangen graag je digitale sollicitatie waarbij je je motivatiebrief mag richten aan Mw Dr Ir JGM van Engelen, waarnemend Hoofd NAT.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Digitaal solliciteren
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Location

Bilthoven

Company

Rijksoverheid

Publication date

08.04.2021

Publication end date

07.06.2021

Vacature delen via:
Meer details
Match criteria
Our sponsors
NL EN
Login
Hyphen Projects uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.
By continuing to use this site, you consent to our use of cookies. For more information, read: www.bcfcareer.nl/privacy-policy